Атлантическата буря Юнис връхлетя Англия и Ирландия, като скоростта на ветровете надхвърля 160 километра

...
Атлантическата буря Юнис връхлетя Англия и Ирландия, като скоростта на ветровете надхвърля 160 километра
Коментари Харесай

Атлантическа буря връхлетя Англия, ветровете със скорост над 160 км/ч

Атлантическата стихия Юнис връхлетя Англия и Ирландия, като скоростта на ветровете надвишава 160 километра в час, съобщи Ройтерс.

Природното злополучие навлезе над Англия в региона на Корнуол, по западното крайбрежие. Британската метеорологична работа предизвести, че бурята може да аргументи съществени разстройства, да отвее покриви и да стигне до Лондон.

Юнис се заформи в централната част на Атлантическия океан и бе ориентирана от Азорските острови към Европа от атмосферен фронт. Скоростта на съпътстващите ветрове е толкоз висока, че може да заплаши живота на хората по пътя на бурята, предизвести английската метеорологична работа.

" Юнис със своите разрушителни ветрове може да се окаже една от най-силните стихии, връхлитали южните и централните елементи на Обединеното кралство от години ", съобщи основният метеоролог на " Мет Офис " Франк Саундърс.

" Обозначаването на регион с червен код значи, че там има сериозна заплаха за живота на хората. Освен това извънредно мощните ветрове основават заплаха от вреди по постройките ", посочи Саундърс.

Червен код бе разгласен за Югозападна Англия - нещо, което се случва относително рядко.

Последния път, когато е било отправено сходно предизвестие, беше през ноември 2021 година, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР